Nederlandse brouwerij 100% natuurlijke ingrediënten 100% onafhankelijk
★★★★★ 9,3

Recept

Uitgebeende kip van de barbecue, sla en smashed potato met zure room (Tripel bier)

Robuuste, pure smaken en met liefde van de barbecue. Gecombineerd met het fris romige van de zure room en limoen. Licht krokant van de smashed potato gecombineerd met het sappige vlees van de houtskool grill. Genieten!

 

Ingrediënten:

  • 1 uitgebeende kip
  • 4 middel grote vastkokende aardappel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels zure room
  • 2 Limoenen gehalveerd
  • 1 eetlepel kip kruiden mix
  • Peper en zout
  • 4 Little Gem sla

 

Bereidingswijze:

  1. Stook de barbecue op naar 200 graden indirect
  2. Was de aardappelen en dep ze droog. Pak ze individueel in aluminium folie, met peper, zout, Provençaalse kruiden, olijfolie en ½ teen knoflook
  3. Gaar de aardappelen ± 25 minuten (afhankelijk van de maat!)
  4. Pak de aardappelen uit wanneer ze zijn afgekoeld tot kamertemperatuur
  5. Plet ze plat met behulp van de onderkant van een kookpan
  6. Bak de smashed potato aan beide kanten licht krokant in een koekenpan met een beetje olie en breng op smaak
  7. Wrijf de uitgebeende kip in met de kipkruiden
  8. Gril de kip rondom goudbruin tot deze gaar is
  9. Gril de limoen voor garnering bij de kip
  10. Halveer de Little Gem sla en smeer deze licht in met wat olijfolie. Grill ze op de barbecue en breng op smaak met peper en zout
  11. Meng de zure room met een beetje olijfolie, peper en zout en roer door
  12. Serveer de kip op een plank samen met de garnituren.

 

Geniet van shared dining!