
Recept
Short ribs afgelakt met weizen en jus, bloemkool crème en geroosterde zoete aardappel
Langzaam gegaarde short ribs die continue worden afgelakt op de barbecue met weizen en eigen jus! Geroosterde grove zoete aardappel en bloemkool geven het gerecht de balans in smaak en structuur. Heaven!
Ingrediënten:
- 1,5 kilo short ribs
- 500 ml weizen bier
- 1 ui grof gesnipperd
- 500 gram wortel in blokjes
- 2 stengels bleekselderij in blokjes
- 2 tenen knoflook
- 1 thee lepel tomaten puree
- 500 ml runderbouillon
- 1 vers laurierblaadje
- ½ bloemkool
- 500 gram volle melk
- 20 gram roomboter
- Peper
- Zout
- Beetje nootmuskaat
- Zoete aardappel
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- 1 tak verse tijm
Bereidingswijze:
- Verhit een stoofpan met 2 eetlepels olijfolie.
- Bak hierin de short ribs rondom goudbruin
- Voeg de schoongemaakte groenten toe en bak deze kort mee.
- Voeg de tomatenpuree, knoflook en laurier toe
- Blus alles af met de rode wijn en breng dit tot aan de kook
- Voeg de bouillon toe en laat dit gecontroleerd zachtjes stoven tot de short ribs gaar zijn
- Leg de short ribs op een oven plateau klaar om straks te glaceren
- Verminder de hoeveelheid jus, samen met het weizen bier, tot een dikke sausmassa
- Kook de bloemkool in de volle melk
- Giet de gare bloemkool af en stoom deze droog.
- Pureer de bloemkool, samen met een klont roomboter, peper, zout en wat nootmuskaat, tot een gladde puree
- Was de zoete aardappel en snij deze in partjes
- Leg de aardappelpartjes op een ovenplateau en besprenkel deze met olijfolie, verse tijm, peper en zout
- Rooster de partjes in de oven van 180 graden in circa 20 minuten gaar (afhankelijk van het formaat partjes)
- Lak de short ribs af met de ingedikte jus en schuif deze in de oven
- Herhaal dit proces 2 à 3 keer tot de jus op is en alle smaak in het vlees zit
- Serveer de geglaceerde short ribs samen met de geroosterde zoete aardappel en de puree van bloemkool
Bon Appetito!